3 ideeën voor tuinhoekjes

Wil jij je tuin verbouwen, vernieuwen of is hij helemaal nieuw? Wij hebben wat toffe ideeën om er iets leuks van te maken

Zithoek

Aan het huis of juist helemaal aan de andere kant van de tuin. Een zithoek wil je hebben! Een belangrijk onderdeel hiervan is het dak. Zet je een vaste overkapping neer of alleen wat palen waar je een zeil over spant. Of je bouwt het helemaal dicht met een kacheltje, zo kan je er in de winter ook nog zitten! Weg af wat belangrijk is voor jou. Wil je wat moeite steken in het onderhouden van de overkapping of zie jij je elke keer bij gebruik de kussens van binnen naar buiten slepen en andersom. Denk eraan dat je bij een vaste constructie meer opties hebt voor een buitenkeuken, bar of televisie!

Moestuin

Deze kan je zo klein of groot maken als je zelf wil. Een kas met tropische vruchten kan maar je kan ook gewoon in de open lucht wat tomaten of bonen zaadjes planten. Een moestuin is natuurlijk een toevoeging in de tuin die je leven wellicht gezonder maakt maar buiten dat is je eigen gewassen kweken ook een super leuke bezigheid! En als kers op de taart ziet het er ook nog eens heel leuk uit. Een paar vierkante meter moestuin met een geconstrueerd wandelpad ertussen geeft je tuin een leuke upgrade. Als je nog niet helemaal zeker bent of het iets voor jou is kan je binnen beginnen met kleine potjes kweken. Bevalt het verzorgen van plantjes en er groente uit halen? Dan kan je mooi een paar vierkante meter in de tuin vrij maken.

Rivier(tje)

Een klein riviertje ziet er superleuk uit in de tuin zonder dat je halve tuin weg is door een grote vijver. Je kiest voor een riviertje wanneer je het echt heel leuk eruit vind zien of het lijkt je super leuk om te bouwen. Voor de creatieve bouwers is dit wel kaasje. Lekker je ei kwijt door een stromend riviertje door de tuin te laten lopen met hier en daar een bruggetje er overheen. Je kan het natuurlijk ook laten ontwerpen maar dat haalt veel plezier weg in mijn ogen. Probeer materiaal te gebruiken waardoor onderhoud minimaal nodig is. Het ontwerpen en bouwen is leuk maar elke week schoon moeten maken wordt er snel minder leuk!